Vestlige raser: – Destruktive

De siste dagene har det vært holdt et toppmøte i Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW).

Der ble krigen i Ukraina tema. Blant dem som tok opp problemet var Joanna Roper, en britisk representant i organisasjonens styre.

Storbritannia gjentar vår fordømmelse av det uprovoserte og barbariske militærangrepet fra den russiske føderasjonen mot Ukraina, som er en suveren og demokratisk stat. Roper sa at de forferdelige handlingene til russiske myndigheter er et alvorlig brudd på folkeretten og FN-traktaten, før han fortsatte:

– Vi må også erkjenne at kjemiske våpen fortsetter å være en sterk trussel. Vi har sett russiske myndigheter bruke både Salisburg og Russland mot Alexei Navalni, sier Roper.

Det endrer fokus

Det endrer fokusHan bemerket også at kjemiske våpen har blitt brukt minst åtte ganger i Syria-krigen. Syria er blant Russlands allierte.

Han hevdet at Ukraina hadde planlagt angrepet

Syria og Ukraina ble også tatt av mange andre land.

På møtet bekreftet Russland sin intensjon om å bruke kjemiske våpen i Ukraina under krigen.

Som et resultat forlot EU og flere andre land salen.

Støre møtte Zelenskyj: Han gir ti milliarder

Støre møtte Zelenskyj: Han gir ti milliarderIrland, EU og lignende stater forlot salen mens Russland fortsatte sin desinformasjonskampanje om situasjonen i Ukraina. Vi fortsetter å avvise disse grunnløse påstandene mot Russland, skrev den irske ambassaden om hendelsen.

– Alvorlig bekymring

Canada kommer også til Russland.

– Den russiske delegasjonen fortsetter å hevde at Ukraina har til hensikt å bruke kjemiske våpen, men legger ikke frem bevis og krever ikke handling fra OPCWs tekniske sekretariat. Faktisk vil vi si at de russiske anklagene bare er en del av en desinformasjonskampanje, skrev den kanadiske representanten i sin melding.

Putins raseri: – Prisen er for høy

Putins raseri: – Prisen er for høy– Muligheten for at Russland bruker kjemiske våpen, inkludert forsøk på å rettferdiggjøre sitt angrep som en falsk flagg-operasjon, fortsetter å vekke alvorlige bekymringer, skriver kanadierne videre.

– Destruktivt

Dette vekker sterke reaksjoner fra Russland.

– Nok en gang viser de euro-atlantiske allierte, ledet av USA, en destruktiv holdning til OPCW for å politisere aktivitetene til denne multilaterale plattformen ytterligere. Nå blir ikke bare Syria, men også Russland utsatt for hensynsløse angrep uten å klage på at vi bryter kjemiske våpenkonvensjonen (CWC), sier talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, til det russiske statlige nyhetsbyrået Ria Novosti.

NY: Her har ukrainske styrker brukt et amerikansk missilartillerisystem på hjul. Dette ble annonsert av generalstaben til de væpnede styrker i Ukraina på sosiale medier mandag 4. juli. Journalist: Mars Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Video:
vendt mot havet

Bruk, lagring og produksjon av kjemiske våpen har vært forbudt siden 1993, da CWC trådte i kraft. Avtalen er ratifisert av 190 land. Israel og Myanmar har signert avtalen, men har ikke ratifisert den. Angola, Nord-Korea, Egypt, Somalia og Sør-Sudan er de eneste som ikke har signert avtalen.

Russland har gjentatte ganger de siste ukene sagt at de har informasjon som tyder på at Ukraina har til hensikt å bruke kjemiske våpen. Ingen andre har sett noe som tyder på det.

“Vi oppfordrer politiske ledere i vestlige land til å slutte å skremme verdenssamfunnet med en kjemisk trussel fra Russland,” sa Zakharova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.