Tyske hjem kan oppleve en “firesifret” økning i energikostnadene om vinteren

I et intervju med Markus Lanz i ZDF advarte Miljøpartiet De Grønne til husholdningene om at kostnadsanslagene for energileverandører for neste år ville være flere ganger høyere enn tidligere år.

“Vi var i stand til å observere prisene i energimarkedene,” sa Habeck. “Disse antyder prisøkninger i det firesifrede området – noen ganger kan det være en families månedlige inntekt – og disse prisøkningene kan ikke lenger unngås. Det som kommer naturlig som et politisk spørsmål er om vi skal la folket være i fred med det.»

Habeck oppfordret folk til å begynne å spare energi der det er mulig, og advarte om at høyere kostnadsøkninger kan forverre den sosiale forstyrrelsen.

“Jeg tror det er en politisk kommisjon,” sa han. “Vi har ikke råd til å dele landets energikostnader ytterligere.”

LES OGSÅ: Tyskland utarbeider en energiredningslov ettersom gassprisene stiger

Bannerannonse

For bare et år siden var kostnaden for en megawattime gass rundt 20 euro. Siden den gang har den steget med rundt 140 euro per megawattime, og det har vært frykt for at regningene kan bli åtte ganger høyere enn før.

Imidlertid sa Habeck at regninger ville være basert på årlige gjennomsnitt i stedet for nyere priser, noe som betyr at kostnadene ikke vil være så høye som noen frykter.

“Det kommer ikke til å bli så forferdelig som det,” sa han. — Vi håper i hvert fall ikke det.

Han sa at både selskaper og forbrukere må begynne å endre atferd i møte med begrenset gassforsyning, for eksempel ved å tilby bakerier det samme utvalget av produkter ved å heve standardene som kreves om morgenen og kvelden.

“Hvis Tyskland har et problem med å kjøpe rugrull om kvelden fordi det ikke er havregrynkyllinger, er det bare et luksusproblem vi kan kaste i havet,” sa han. — Kanskje det vil gagne alle å spise rundstykkene som fortsatt er der.

Manuell widget for ML (klasse = “ml-manual-widget-container”)

Habeck ekskluderer prisgrenser

Noen timer før Markus Lanz dukket opp, var Habeck imot å sette energiprisgrenser.

Da han talte på den internasjonale messen i München tirsdag, fortalte han lytterne at en reduksjon i energiprisene ville sende feil signal til forbrukerne.

“Et pristak ville være et tegn i tilfelle av et lite salg: energi er ikke verdt det, uansett hva du vil ta,” sa han.

I frykt for at Russland kan gjengjelde sanksjoner ved å stenge gasskraner, har økonomidepartementet lagt inn millioner av euro i en kampanje for å oppmuntre folk til å begynne å spare energi så mye som mulig.

Habeck har også innført lovkrav for å fylle gasslagre om vinteren. Dette vil sikre at Tyskland har nok reserver til å bruke de kaldeste tre månedene i året.

Robert Habeck internasjonale messe

Økonomiminister Robert Habeck taler på Münchens internasjonale messe onsdag 6. juli. Foto: picture alliance / dpa | Sven Hoppe

“Vi er ikke bare passive,” sa Habeck til ZDF. — Vi trenger ikke være imponert over hva som skjer.

Den føderale regjeringen har imidlertid kritisert den bayerske statsministeren Markus Söder for ikke å ha gjort nok for å sjekke om energiforsyningen i en nødsituasjon ville være tilstrekkelig.

I et brev til Habeck og innhentet av DPA, klaget Söder over at Bayern ikke hadde gjennomgått en stresstest for å se om lavere gassnivåer kunne mate statens hjem og bedrifter nok.

LES OGSÅ: «Knapt salg»: Tyskland hever gassvarsling fordi Russland kutter tilbudet

Bannerannonse

“Generelt har vi for lite informasjon i Tyskland om hva som egentlig skjer nå,” sa Söder til den bayerske kringkasteren BR24. «Når kommer gassen? Hvordan er gassforsyningen nå? Og hvilke beredskapsplaner vil råde hvis det ikke kommer gass? ”

For å ta eksemplet med Italia, sa han at andre land allerede hadde sikret gassforsyninger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *