Trygve brukte ni timer og 45 minutter på å skaffe seg SAS

Da pilotstreiken ved SAS mandag ble til en begivenhet, ødela det ferieplanene til tusenvis av nordmenn.

Siden den gang har SAS kundesenter vært etterspurt, med mange kunder som har klaget over svært lange telefonkøer for å kontakte en kundebehandler.

En av dem som har brukt litt mer tid enn han forventet er Trygve Kvarme fra Oslo. Det siste døgnet har han gitt selskapet til sammen ni timer og 45 minutter på telefonen.

Les også: SAS streik: dette er råd til alle med billetter

«Dette tar tid», tenkte han

Med pilotstreiken ble det klart for familien på fire at ukens tur til Malaga med SAS ville være forgjeves. Kvam tok derfor en telefon til flyselskapet for å endre reisen. Syv timer og 43 minutter senere ble samtalen avbrutt.

Kvam mener den var ødelagt fordi kundesenteret ble stengt ved 23-tiden. På bare åtte timer på ledningen til SAS lister han opp flere jobber han klarte å gjøre i mellomtiden.

– Jeg begynte å ringe mens jeg var på jobb, og tenkte «dette tar tid» og jeg hadde en håndfri samtale bak i bilen. Og da jeg kom hjem så jeg Tour de France, spiste middag og vasket oppvaskmaskinen. Og så så jeg noen episoder av Netflix.

Les også: SAS booket om familien – kun to av barna ble satt på fly

Kona måtte anta

Ved 21.30-tiden, sa Kvam, skjedde det noe i den andre enden. En kvinne svarte og kledde på ham.

– Da han la meg ned, kjente jeg litt på motivasjonsproblemer, og kona tok det.

Det gikk ytterligere en og en halv time før samtalen fortsatte til den ble avbrutt.

Torsdag morgen hadde Kvam vekkerklokke tidligere for å prøve igjen.

– Jeg begynte å ringe klokken seks, og jeg ringte i to timer og to minutter før jeg tok telefonen. Det ironiske er at det tok ham 30 sekunder å flytte flyturen.

Les også: Nå kommer nordmennene hit: – To gode tall

Nå venter en ny telefon for SAS

Kvam sier den danske kundebehandleren var snill og hjelpsom, men ting kan gå litt fort.

– Før jeg rakk å si ville jeg endre hjemturen også, da vi måtte fly en uke senere enn planlagt, ønsket han meg en god dag før og la på. Så jeg må virkelig ringe igjen, sier Kvam.

Han har ikke oppdratt seg selv for det intervjuet ennå, og det blir han sannsynligvis ikke i dag.

– Jeg får se om jeg lider i dag eller om jeg gjør det i morgen. Jeg tror det blir i morgen.

Fremfor alt måtte han se SAS ringe.

– Gi meg denne ferien

I kommentarfeltet under et innlegg med informasjon om pilotstreiken på SAS sin Facebook-side, har mange sinte kunder delt opplevelsen av å ringe flyselskapet i disse dager.

– SAS er umulig å få tak i. Jeg prøvde å chatte og på telefonen. Bruk ferien min på dette, skriver en.

– Vi har nå brukt seks timer på ferie i kø i telefonen. Vi ringte tre ganger og stilte opp i to timer av gangen slik at vi kunne legge på. Hvordan kan du komme dit, SAS?, spør en annen.

Mange har også delt skjermbilder av telefonsamtaler til ulike europeiske SAS-numre, som har forsinket samtaler i flere timer.

I kommentarfeltet nevner SAS at det også er mulig å kontakte dem via et nettskjema.

BEKLAGER: Tonje Sund, presseansvarlig i SAS.  Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2

BEKLAGER: Tonje Sund, presseansvarlig i SAS. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2

SAS: – Beklager

I en epost til TV 2 skrev SAS presseansvarlig Tonje Sund at de vet at mange har hatt lange telefonkøer for å få SAS-svar.

– Vi beklager den lange ventetiden. Ytterligere ressurser er etterlyst på alle mulige områder, men situasjonen er uvanlig og streiken spilles veldig, veldig hardt. Og antallet berørte passasjerer er skyhøyt. Så vi beklager til alle berørte kunder. Sund skriver løsninger for å gjøre samtaler/chatter enklere for de som ønsker å kontakte oss.

I tillegg gir SAS tre punkter om rettighetene til berørte passasjerer, ved kanselleringer, og hva de skal gjøre:

Avbryt og returner kortet. Dette kan gjøres på nettsiden til SAS.no. Dersom reisen bestilles gjennom et reisebyrå eller turoperatør, anbefaler vi at du kontakter dem direkte for å fullføre prosessen så raskt som mulig.

2. Ønsker du å endre reisen senere, kan du kontakte kundeservice etter at streiken er over. For alle reservasjoner gjort av SAS, vennligst besøk sas.no for kontaktinformasjon. Dersom du har bestilt gjennom et reisebyrå anbefaler vi at du kontakter byrået direkte med SAS for informasjon om bestillingsmuligheter. Charterturer har ruten SK7000-SK7999.

3. Hvis du trenger å reise, for eksempel hvis du står stille på destinasjonen, kan du ordne alternativ transport på egen hånd og be om SAS-refusjon. Hvis vi ikke klarer å bestille deg for en flyreise som omtrent samsvarer med den opprinnelige avgangstiden, kan du bestille hos et annet flyselskap, tog, buss eller leiebil. Vi vil da returnere differansen mellom kostnaden for en ny alternativ transport og det ubrukte SAS-kortet under samme transportbetingelser. Hvis du velger å bestille en ny transport, husk å kansellere kortet ditt hos SAS for å returnere det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *