Spania opplever en varm sommer etter en “enorm” økning i turisme

Før pandemien rammet i 2020, var Spania det andre favorittferiemålet i verden, og i år vil det gjenvinne sin plass, sa Exceltur turistforening.

Han beskrev Spanias “enorme økning i antall turister” som et resultat av dets “gale reise over Europa”.

Ifølge det spanske turistdepartementet besøkte 22,7 millioner turister landet de første fem månedene av 2022, syv ganger flere enn i samme periode året før, og trenden vil fortsette om sommeren.

Bannerannonse

“Antallet bestillinger bekrefter at Spania er en internasjonal favorittdestinasjon og indikerer gode utsikter for høysesongen,” sa turistminister Reyes Maroto mandag.

“Etter to lange år … vil vi endelig se en sommer som tidligere år,” sa Fernando Valdes, en høytstående tjenestemann i turistdepartementet.

Manuell widget for ML (klasse = “ml-manual-widget-container”)

I år forventes spansk reiselivsaktivitet “å nå et nivå som ligner på 2017, ettersom sektoren presterte veldig bra,” sa Caixabank-analytiker Javier Ibañez.

“Sektorindikatorer gir et veldig positivt bilde.”

Exceltur sa at juli og august kan være “lik” nivåene oppnådd i 2019, siden det har vært et rekordår for Spania når det gjelder besøkende.

“Etterspørselen fra Europa og staten er veldig høy,” og økningen i aktivitet vil påvirke “hele (turisme)sektoren,” sa Jose Luis Zoreda, visepresident i foreningen.

Og det synet deles på tvers av sektoren, spesielt kystnære.

Bannerannonse

Den beste sommeren noensinne?

“Alt tyder på at dette vil bli en av våre beste somre takket være det post-pandemiske syndromet,” sa Diego Salinas, leder av Abreca, en forening som representerer barer, restauranter og kafeer i Benidorm, et masseturismested i det sørøstlige Spania. Kystlinje.

For reiselivssektoren, som utgjorde 13 % av jobbene før pandemien og 12,5 % av Spanias BNP, er denne etterlengtede oppgangen en stor avbøtende effekt, selv om mange aktører har anstrengt seg for å ansette arbeidere, spesielt ved kysten og store deler av landet. byer.

Exceltur anslår at turisme vil generere rundt 151 800 milliarder euro (155 milliarder dollar) i år, 10 milliarder mer enn først forventet.

Dette tallet vil være litt lavere enn de 155 milliarder dollarene som ble tjent i 2019, men overstiger de 88 milliarder dollarene som ble generert innen 2020 eller et år senere.

Destinasjonene som vil dra mest nytte av denne økningen i besøkende er den andalusiske kysten, som forventer 7,4 % flere besøkende enn i 2019, med en vekst på 3,5 % på Kanariøyene og en vekst på 3,6 % på Balearene.

Og de mest optimistiske undersektorene inkluderer fornøyelsesparker og bilutleiefirmaer.

SPANIA-TURISME-BARCELONA-TURISME

En overfylt Barceloneta-strand i sentrum av Barcelona. (Foto: Josep LAGO / AFP)

Massasjerisiko

Men denne sterke oppgangen er ikke uten bekymringer, spesielt i forbindelse med overbefolkningen på ulike flyplasser de siste ukene, som har gjenopplivet debatten om den spanske masseturismemodellen.

Exceltur Zoreda erkjente at denne “levende og uventede eksplosjonen av etterspørsel” kunne skape øyeblikk av “metning” som kunne skape spenning mellom innbyggere og turister, og advarte om at det kunne påvirke “sektorens omdømme”.

Det er også usikkerhet skapt av den globale inflasjonsspiralen, med mat- og energipriser som stiger og selskapets marginer er sterkt begrenset, sa Exceltur.

Og vil denne prisstigningen også ha en innvirkning på utvinningen av sektoren, og svekke forbrukernes kjøpekraft?

Selv om sektoren så langt har vist motstandskraft, sier Ibanez fra Caixabank at den økonomiske nedgangen forårsaket av krigen i Ukraina vil «påvirke» turismen.

Det er et syn som Exceltur også deler.

“Det er mye geopolitisk og økonomisk usikkerhet for turisme på mellomlang sikt,” erkjente han.

“Sommerens ekstraordinære start må leve med forstyrrelsene som kan merkes om høsten.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *