Sander Sagosen ble operert for andre gang: – Vellykket

Sander Sagosen ble operert i den skadde ankelen. Ifølge lederen i Sagosen skal operasjonen denne gangen lykkes. Hele opplevelsen har vært vanskelig for 26-åringen.

TO OPERASJONER: Sander Sagosens ankelskade har igjen vært på operasjonsbordet.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

– Jeg bekrefter at Sander er operert i Oslo og at operasjonen har vært vellykket, skriver manager Kevin Skabo i en melding til VG.

Håndballstjernen ble skadet i en Bundesliga-kamp mot Hamburg 5. juni og ble umiddelbart fraktet til sykehus. Der, to dager senere, var ikke driften helt tilfredsstillende.

Det ble ansett som den første suksessen. Men denne uken sa landslagsfysioterapeut Harald Markussen til TV 2 at «posisjonen til ankelen ikke er optimal».

Dermed kom spilleren Kiel og senteret på det norske landslaget på under en måned tilbake på operasjonsbordet for andre gang.

– Selv om det har kostet ham en ny operasjon, er han fortsatt i godt humør og håper å komme i gang med rehabilitering, sier Kevin Skabo.

Det blir i Oslo. Sander Sagosen har gjort det klart at OL-laget ønsker å bli fulgt opp på forhånd.

– Det blir mye tid i Norge i sommer. Jeg må gjøre det bra så fort som mulig. Da må jeg få jobben gjort og du gjør ditt beste for å trene godt og ha god oppfølging der du kan. I OL får jeg den beste oppfølgingen jeg noen gang har oppnådd i verden, sa Sagosen i juni.

– Han regner med å komme tilbake på banen om 5-6 måneder, sier Kevin Skabo.

Dermed kan han vise til at Norge må spille for første gang siden 2012 i en turnering for Sagos-laget. Blålyset er på for VM-sluttspillet i Sverige og Polen. Norge åpner mot Nord-Makedonia i Krakow 13. januar.

– Egentlig blir det som det er. Det viktigste er at Sander har en god håndballsesong og bygger kroppen skikkelig. Det er førstepremien. Vi skal være hundre prosent sikre før vi går videre til en turnering, sa landslagsdirektør Jonas Wille til NTB tidligere denne uken.

— Det er selvfølgelig salt, men først og fremst for Sander. Nå, etter å ha tapt tre uker i prosessen, må han starte mentalt på nytt. En slik forsinkelse er synd både for Kiel og landslaget, ifølge Willer.

Midt i skadesituasjonen er Sagos gift med sin Hanna Bredal Oftedal. Han måtte ty til krykker ved et kirkebryllup 25. juni.

Men det blir ikke tid til en bryllupsreise for bryllupsreiseparet.

– Mye som er planlagt blir bare forsinket, sa Sander Sagosen til VG tidligere.

De vil uansett kutte av Kiels siste sesong. Neste sommer skal Trondheim og Kolstad hjem til en ny storsatsing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.