Nytt hjem for Derek Chauvin – VG

KONTEKST: Tidligere politimann Derek Chauvin under rettssaken i juni 2021.

Den tidligere politimannen Derek Chauvin er dømt til 21 års fengsel i føderal domstol for angivelig brudd på George Floyds borgerrettigheter.

Publisert:

En domstol i Minnesota fant ham skyldig i forsettlig drap på Chauvin i juni i fjor og dømte ham til fengsel i 22 år og seks måneder. Han soner en dom i et fengsel i staten Minnesota.

Han er nå dømt til 21 års fengsel i føderal domstol, ifølge nyhetsbyråene AP og Reuters. De forventes å bli ført til et føderalt fengsel.

Dommen handler om brudd på borgerrettigheter. Chauvin erkjente straffskyld i føderal domstol i desember.

Den nye dommen er basert på en løsning, som betyr at Chauvin kan sone begge straffene samtidig, skrev NTB.

25. mai 2020 ble George Floyd Chauvin arrestert og drept av politiet i Minneapolis. Han presset kneet mot Floyds nakke i flere minutter, og Floyd, iført håndjern, sa gjentatte ganger at han ikke kunne puste. Han døde av skadene, og retten slo fast at det var et drap.

Dommer Paul Magnuson kritiserte Chauvin sterkt for sine handlinger.

“Jeg vet virkelig ikke hvorfor du gjorde det.” Å legge kneet på en persons nakke til du kommer ut på gaten er rett og slett feil. Oppførselen din er gal, og den er støtende, sa Magnuson.

Drapet ble filmet fra ulike vinkler, og opptakene vakte voldsomme reaksjoner verden over og ga nytt liv til Black Lives Matter-bevegelsen.

Tre andre politifolk har også blitt stilt for retten for sin rolle i drapet, men Magnuson alene har gitt Chauvin skylden.

“Du ødela livene til tre unge offiserer fullstendig ved å beordre stedet,” sier Magnuson. Chauvin var den desidert mest erfarne politimannen på stedet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *