Norge startet en drøm mot Nord-Irland

SOUTHAMPTON / OSLO (VG) (Norge – Nord-Irland 4-1, kamp i gang) Etter å ha tapt i EM 2017 med null mål og tre tap, startet Norge mye bedre i EM i 2022.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

Norge slo Nord-Irland 6-0 i EM-kvalifiseringen 2019 i to kamper mellom land, og i åpningskampen til EM ble det klart at Norge fortsatt er det beste laget.

Til pause tok Norge ledelsen 3-0 i en runde der det norske laget hadde 15 mål.

Med pause 3-0 til pause, og frisk 6-0 seier over Nord-Irland for tre år siden, så det ut til at Norge også hadde en sjanse til å skrive historie i EM. I følge UEFA er den største seierforskjellen i et EM for kvinner seks mål, med England som slo Skottland 6-0 i 2017.

Følg andre runde av VG Live her!

I andre omgang var det Nord-Irland som scoret i det tredje minuttet og reduserte da Julie Nelson headet inn etter et hjørnespark.

– Det er fotballtabber for småjenter. Det må vi lære oss, sa TV 2-ekspertkommentator Solveig Gulbrands.

Etter en kalddusj hevet Norge seg igjen, og Guro Reiten sikret seg en ny tremålsledelse da han skjøt et frispark fra 20 meter i hjørnet fem minutter inn i Nord-Irland-målet.

Etter flere gode angrep kom det første norske målet ti minutter ut i kampen. Guro Reiten spilte vakkert til Julie Blakstad, la inn ballen fra 16 meter og sparket nærmeste hjørne hardt og presist.

– Det er fremtiden som setter det, i sin første turnering, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes om 20 år gamle Blakstads scoring.

FØRSTE MÅL I EU SIDEN 2013: Julie Blakstad scoret Norges første mål.

Manchester City-spilleren var ikke med da Norge spilte en siste turnering, VM 2019. Det førte til at han ikke kom inn i EM i 2017, hvor Norge ble slått ut direkte etter å ha tapt tre i gruppespillet.

Norge gikk den gang gjennom gruppespillet uten å slippe inn mål. I EM 2013 gikk Norge videre til finalen og tapte 0-1 for Tyskland. Sammen med semifinalen i 2013 mot Danmark, der Norge scoret kun ett mål før straffespark på tre minutter, var det det første målet i det norske EM på 487 minutter, sju timer og 37 minutter.

Det var så mye tid til å vente på neste. Tre minutter senere sto Nord-Irland i de bakre linjene. Frida Maanum vant ballen midt på motstanderen og til slutt kunne Ada Hegerbergs gode forarbeid kaste ballen i det fri.

Tidligere i år ble det klart at Hegerberg kommer tilbake på landslaget etter å ha sagt nei til landslaget etter EM i 2017.

Se Hegerbergs returhilsener:

Det norske laget fortsatte å skape store sjanser og en halvtime senere ble det dømt straffe etter inngrep fra VAR og Nadine Caldwell viste at hun slo ballen med armen inne i feltet.

Selv var Caroline Graham Hansen trygg fra 11 meter og sikret Norge en tremålsledelse i det 30. minutt.

PS! De to andre lagene i den norske gruppen er England og Østerrike. England slo Østerrike 1-0 onsdag foran 70.000 tilskuere på Old Trafford. De to beste lagene i serien går videre til kvartfinalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.