Nadal har forlatt Wimbledon – Kyrgios klar for finalen

Rafael Nadal har vunnet Australian Open og French Open i år, men etter å ha spilt seg til Wimbledon-finalen, må han nå trekke seg.

PASSERING: Selv om Rafael Nadal vant kvartfinalen mot Taylor Fritz, meldte han torsdag at han er ute av finalen mot Nick Kyrgios.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

Det sier Nadal på en pressekonferanse torsdag kveld.

– Jeg må forlate turneringen. Som alle så i går slet jeg med magesmerter. Jeg har en rift i muskelen, sier Nadal.

Spanjolen sier at han brukte hele dagen på å tenke på avgjørelsen, men til slutt var det ikke fornuftig å fortsette å spille fordi skaden ville bli verre.

– Jeg tok avgjørelsen fordi jeg tror jeg ikke kan vinne slike kamper. Det er ikke bare det at jeg kan tjene bra, men også at jeg ikke kan gjøre et normalt grep for å tjene, sier Nadal.

– Jeg kan ikke ta mer risiko og la dem stå ute i to-tre måneder. Dette er veldig vanskelig for meg. Det er min avgjørelse og jeg må leve med den. Jeg er veldig lei meg, sier han.

Nadal tok seg til finalen onsdag etter å ha slått amerikanske Taylor Fritz i fem sett. Nadal slet med smerter underveis, men klarte å komme seg forbi kampen, til tross for at han fikk behandling underveis i kampen.

Spanjolen – som har rekorden for flest seire i den sjenerøse Grand Slam-turneringen med sine 22 seire, hvorav to av dem har oppnådd i år – sier også at han forventer å komme seg tre til fire uker etter skade.

Nadal skulle i utgangspunktet spille semifinale mot Nick Kyrgios på fredag.

På pressekonferansen sier Nadal at han tror han ville hatt en god sjanse mot australierne hvis det ikke var for skaden.

Med Nadal nå pensjonert, er Kyrgios klar for finalen. Dermed kommer han i Grand Slam-turneringen til finalen for første gang i singel. Australieren, sammen med Thanasi Kokkinakis, vant dobbeltmesterskapet i Australian Open i år.

I den andre semifinalen skal Novak Djokovic spille mot Cameron Norie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.