Målet var å bli Ing-Marie Wieselgren – VG

DØD: Ing-Marie Wieselgren ble onsdag drept i Almedalsuka, en politisk høytid. Han var en kjent psykiater.

Den tiltalte 33-åringen utpekte Ing-Marie Wieselgren som målet for drapet før angrepet. Så langt har politiet ikke funnet noe som tyder på et politisk motiv.

Publisert:

– Det har med hennes offentlige profil å gjøre, sier statsadvokat Petra Götell til Dagens Nyheter.

Siktede, som drepte Ing-Marie Wieselgren (64) fra Sverige i Visbyn, har erkjent å ha knivstukket Wieselgren, meldte Aftonbladet.

I tillegg rapporterte de at mental helse var grunnlaget for drapet, og at det ikke skulle ha sammenheng med forfatterens tilknytning til nynazismen.

Ifølge Express har gjerningsmannen psykiske problemer og fortalte politiet at saken «ikke gikk bra».

Den svenske aktor sa at gjerningsmannen handlet alene, ifølge Reuters.

Almedalsuka er en politisk høytid, og minner om Norsk Arendalsuka. Aftonbladet skriver at det er så veldig folksomt på Torget i Visby.

MINNER: Blomster er plassert på stedet der forfatteren drepte Wieselgren, i stedet for Donner fra Visby.

Svenske kommuner og regioner (SKR) har bekreftet at det var psykiater Ing-Marie Wieselgren (64) som ble drept. Aftonbladet.

SKR er en arbeidsgiverorganisasjon i alle svenske kommuner, hvor Wieselgren jobbet som nasjonal koordinator for psykiatriske spørsmål.

SKRs visepresident Carolina Gunnarson skrev i en pressemelding at hun vil miste mange av de døde psykiaterne:

– Vi har mistet en verdsatt og likt medarbeider, kolleger har mistet en god venn og hele Sverige har mistet en av de sterkeste stemmene til fordel for psykisk helse.

Forfatteren må ha en nazistisk tilknytning

Drapsmannen og Wieselgren har ikke noe forhold.

Utrykningsarbeidere: Ing-Marie Wieselgren døde av skuddskader etter å ha blitt knivstukket. Nødetater og politi jobber på stedet.

Forfatteren skal ha vært aktiv i den nynazistiske organisasjonen Nordic Resistance Movement (DNR) i flere år, ifølge Express og Aftonbladet.

På en pressekonferanse onsdag kveld sa politiet at de ikke utelukker noe politisk motiv bak drapet.

– Men det som er undersøkt så langt viser ingen tegn til det, sa politiførstebetjent i Gotland Fredrik Persson på en pressekonferanse.

Tidligere skal forfatteren ha spredt konspirasjonsteorier og antisemittiske meldinger på sosiale medier, og som skribent for den alternative avisen Nordfront Network. Han skal også være involvert i Nordfront radioproduksjoner, ifølge Aftonbladet.

Politiet ønsker ikke å bekrefte tiltaltes opplysninger knyttet til nazibevegelsen, ifølge Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *