Likestillingsdepartementet: Rettigheter kan aldri tas for gitt – vi må hjelpe LHBT+-miljøet

Den siste skytingen i Oslo har rystet det norske samfunnet. Kultur- og likestillingsdepartementet sier at utviklingen av det generelle sosiale miljøet rundt skeive rettigheter og arrangementer de siste årene er bekymringsfullt.

I en e-postadresse Norge i dagpolitisk rådgiver Oda Malmin Det norske kultur- og likestillingsdepartementet uttalte at angrepet i Oslo Pride-tiden var den verste konsekvensen av hat og ekstremisme.

«I Pride of Oslo i år fikk Norge et voldsomt panikkanfall mot uskyldige mennesker, det verste resultatet av hat og ekstremisme. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) trusselvurdering har vist en økning i politisk motivert vold og ekstreme trusler de siste årene, samt mot LHBT+-personer.

“Mange skeive mennesker blir regelmessig trakassert og truet, og mange mennesker har klaget over at de tydeligvis er redde for å være homofile og/eller uttrykke ikke-binære følelser av frykt for hatefulle og voldelige reaksjoner. Regnbueflagg har visstnok blitt brent eller revet de siste årene. to år.og skjendet offentlig utstyr malt med regnbuer i flere europeiske land.Vi ser også en kraftig økning i anti-LHBT+-diskurs i mange land fra politikere og andre ledere, noe som har utløst en voldsbølge med hatforbrytelsen mot LHBT +.

«Samtidig er det relasjoner mellom kvinne-, LHBT+-, antikjønns- og antitransbevegelser, og disse bevegelsene blir stadig mer synlige i mange land, inkludert Norge. Dette er selvfølgelig en svært bekymringsfull utvikling, sier Malmin i en e-post til Norway Today.

Diskriminering, trakassering og trusler

Videre mener departementet at denne endringen i det sosiale og diskursive klimaet gjenspeiles i dagliglivet til norske skeive.

“Ja, definitivt. Statistikk Livskvalitetsundersøkelsen Norge 2020 viser at 43 % av personer med homofile, lesbiske og bifile og annen seksuell legning har opplevd diskriminering det siste året, mot 20 % av heterofile.

“Selv om nyere forskning har vist et økt nivå av toleranse overfor mennesker i Norge, lider LHBT+ fortsatt for diskriminering, trakassering, trusler, hatefulle ytringer og noen ganger vold som følge av deres seksuelle legning, kjønnsidentitet/uttrykk og seksuelle egenskaper. Vi er spesielt bekymret for den fiendtlige holdningen til transpersoner.

– Livskvaliteten til skeive mennesker er lavere enn resten av befolkningen, og de er mer utsatt for blant annet rusmisbruk, økonomiske problemer, helseproblemer og selvmord. Dette er selvfølgelig et stort problem, og det er vår jobb som politikere og samfunn å ta tak i disse ulikhetene og forbedre livskvaliteten til LHBT+-mennesker, sa Malmin.

Han la til at menneskerettighetsfremskritt ikke kan tas for gitt, og at vanlige mennesker må stå frem og kjempe for en kultur med toleranse og gjensidig respekt.

«Menneskerettigheter, inkludert LHBT+-rettigheter, kan aldri tas for gitt. Vi trenger alle å stå opp, hver dag, for å stå opp for våre verdier og beskytte og støtte LHBT+-samfunnet.

“Å håndtere diskriminering og si fra mot hat og diskriminerende diskurs er et felles ansvar, og vi bør alle snakke om vi ser eller hører slike holdninger bli forklart, enten det er på jobb, i offentlig transport eller rundt middagsbordet.”

Ny handlingsplan for LHBT + likestilling

Samtidig jobber også den norske regjeringen med å løse problemet ved å utarbeide en ny handlingsplan for LHBT+ likestilling, som skal være klar innen utgangen av 2022 eller begynnelsen av 2023.

«Planen vil være basert på levekårene til LHBT+-personer med transpersoner, minoritets- og religiøs bakgrunn og skeive personer innen idrett og kultur.

«I tillegg, to dager før terrorangrepet, foreslo vi en ny lov som forbyr praksisen med «konverteringsterapi», der noen metodisk tar sikte på å endre en persons seksuelle legning, og vi begynte å jobbe for å se om det var mulig. den tredje kjønnskategorien i formelle og juridiske termer.

«Det overordnede målet for regjeringens LHBT+-arbeid er å forbedre livskvaliteten til LHBT+-personer, garantere LHBT+-rettigheter og arbeide for å oppnå større aksept for kjønn og seksuelt mangfold,» konkluderte Malmin.

Robin-Ivan Capar er bidragsyter og redaktør for Norge i dag.

Kilde: #Norway Today / #NorwayTodayNews

Har du noen tips til Norge i dag? Vi vil høre det. Kontakt oss info@norwaytoday.no


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *