James Caan (82) døde – VG

James Caan døde 6. juli, forteller familien. Her er et bilde fra 2010.

Stjernen «Jamesfather»-stjernen James Caan er død i en alder av 82, opplyser familien.

Publisert:

– Med stor sorg melder vi om Jimmys død om kvelden 6. juli, skrev familien. Twitter. Jimmy var Caans kallenavn.

“Familien setter pris på din oppriktige kjærlighet og kondolanser og oppfordrer deg til å fortsette å respektere ditt privatliv i denne vanskelige tiden,” heter det i uttalelsen.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

1 / 5

Nominert til mange priser

Skuespilleren ble nominert til en Oscar for beste mannlige birolle i 1972 for sin rolle som Sonny Corleone i «Gudfaren». I sin karriere ble han nominert til flere priser i tillegg til en Oscar-nominasjon, inkludert fire Golden Globes og en Emmy. .

– Jimmy var en av de største. Ikke bare var han en av de beste skuespillerne vår bransje noensinne har sett, han var morsom, lojal, støttende og elsket, sa manageren hans Matt DelPiano i et notat, ifølge nyhetsbyrået AP.

– Vårt forhold har alltid vært vennskap med næringslivet. Jeg kommer til å savne ham mye og jeg er stolt over å ha jobbet med ham i alle disse årene, sier DelPiano.

Fire ekteskap og fem barn

Caan ble født i New York City 23. mars 1940. Foreldrene hans var jødiske immigranter, som flyktet fra Nazi-Tyskland til New York Bronx.

Hun filmdebuterte i 1963 i «Irma la Douce» og har blitt kreditert med mer enn 130 roller på seks tiår. Han var kjent for å spille tøffe gutter i filmer, men han var en allsidig skuespiller som stadig overrasket, skrev Washington Post.

I følge IMDB-databasen spilte hun hovedrollen i sin siste film i 2021, men spilte også hovedrollen i den kommende filmen “Gun Monkeys”, sammen med Morena Baccarin og Pierce Brosnan.

Han er også kjent for sine roller i filmene “Elf” (2003), “Thief” (1981) og Stephen King “Misery” (1990).

Caan hadde fire ekteskap bak seg og fikk fem barn, inkludert skuespiller Scott Caan.

– En fantastisk og fantastisk skuespiller

Flere kjendiser, venner og tidligere kolleger har uttrykt sorg over Caans død på sosiale medier.

– Så trist. For en fantastisk og fantastisk skuespiller. Hvil i fred, skrev Matt Reeves, regissør av «The Batman». Twitter.

Skuespiller John Cusack meninger Caan som en fantastisk skuespiller. Filmskaper James Gunn, som har skrevet og regissert Guardians of the Galaxy og mange andre MCU-er i universet, har skrevet:

“Hvil i fred, James Caan.” Det er så mange av filmene hans jeg elsker, skriver han og nevner «The Thief», som Gunn hadde en plakat for da han var yngre, samt «The Godfather».


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *