Hva du trenger å vite om tinnitus i Frankrike og hvordan du unngår det

Når og hvor finner du dem?

Flått finnes nesten overalt i Frankrike. Et kart fra Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement (INRAE) viser hvor flåtten er mest aktiv i Frankrike.

Bilde: Inrae.fr

De kan finnes i skoger, enger og lange gress, noe som betyr at den største faren er når du nyter det fantastiske landskapet i Frankrike, spesielt når du er på tur, camping eller leter etter fôr.

16 prosent av personene i bittet rapporterte at hendelsen skjedde i hagen. Folkehelse Frankrike han sa.

Flått er aktiv når temperaturen er over 5C, og er mest vanlig i sommermånedene.

Bannerannonse

Hvilke sykdommer kan de forårsake?

Hovedsykdommen som overføres av flått i Frankrike er borreliose; totalt 50 133 tilfeller ble rapportert på fastlands-Frankrike i 2019, ifølge data fra flåttforskning og bevisstgjøringsprogram. CiTIC forestilling.

Og Sante Publique France sa i februar at antallet tilfeller av borreliose i Frankrike var økende, men tror dette skyldes økende bevissthet.

Rundt 15 prosent av alle franske flått er bærere av bakterien Borrelia, som forårsaker borreliose, og 14 prosent bærer andre patogener, inkludert flått-encefalitt (TBE), som kan være skadelig for mennesker og dyr. Tilfeller av urfolk TBE, det må sies, er svært sjeldne i Frankrike.

I Frankrike regnes Auvergne Rhône-Alpes-regionen som et spesielt sted for patogene infeksjoner forårsaket av menneskelige flått, ifølge en rapport publisert i 2020, med en årlig rate på 156 tilfeller av borreliose.

Manuell widget for ML (klasse = “ml-manual-widget-container”)

Hva er symptomene

Lyme-sykdom gir ingen symptomer hos halvparten av de som blir tatt. Ellers kan det forårsake rødhet i huden, migrene, feber, svimmelhet, tretthet og angripe nervesystemet og forårsake balanseproblemer.

Men det kan være vanskelig å diagnostisere fordi symptomene – som vanligvis oppstår mellom to og seks uker etter bittet – ligner på andre tilstander. Imidlertid kan et “mål”-formet utbrudd rundt bittstedet være betydelig.

En mye sjeldnere TBE er en viral infeksjonssykdom som involverer sentralnervesystemet som ofte vises som meningitt, encefalitt eller meningoencefalitt. Det kan i noen tilfeller føre til en eller annen form for lammelse, og i verste fall kan symptomene vare i ett år eller mer.

Hvordan kan jeg beskytte meg selv?

Hvis du tilbringer tid i skogkledde områder med langt gress, spesielt de med stor tilstedeværelse av flått, bruk langermede klær og putt buksene inn i sokkene. Prøv å unngå å børste langt gress der du kan. Barnet bør bruke lue, spesielt hvis de leker på langt gress.

Etter å ha kommet hjem over natten, se etter flått og dusj inne kort tid etter. Dette kan gjøre at du kan fjerne dyret før det biter, for eksempel hvis du ser det på klær. Å legge klær i tørketrommelen i en time bør drepe flåtten.

I tillegg til å bruke klær som dekker huden, kan du også bruke en feilfri spray som kan kjøpes på apotek.

Husk også å sjekke kjæledyr, da flått kan bli “verter” og ta dem med inn.

Bannerannonse

Hvis de biter meg?

Lyme-sykdom har ikke vaksine, men den kan behandles, og TBE kan ikke kureres, men vaksine og behandlinger er tilgjengelig. Vaksinen anbefales til alle som planlegger å reise til land der TBE er mer vanlig, og kan også tilbys personer i Frankrike.

Landene som kan trenge tuberkulosevaksinen er: Tyskland, Østerrike, Estland, Finland, Latvia, Litauen, Polen, Tsjekkia, Vest-Russland, Slovakia, Slovenia, Sverige, Sveits, Albania, Armenia, Belgia, Hviterussland, Bosnia, Bulgaria, Kroatia, Danmark, Ungarn, Italia, Kasakhstan, Makedonia, Moldova, Montenegro, Norge, Nederland, Romania, Serbia, Ukraina, Kina (hovedsakelig nordøst og nordvest), Sør-Korea, Japan, Kirgisistan, Mongolia, Øst-Russland.

Hvis du får en flått, bør du trygt fjerne den. Jo tidligere du gjør dette, jo lavere er risikoen for å bli smittet med borreliose, som kan ta opptil 24 timer før bakterier overføres.

Fjerning kan gjøres med en spesiell skrellfjerner (fås på de fleste apotek) eller med pinsett. Det er viktig å sørge for at du fjerner all tinnitus ved å ta den så nærme huden som mulig og trekke den sakte.

Vask og tørk deretter bittet, og sett det på hvis du er bekymret for en lege, spesielt hvis du har symptomer på sykdommen i ukene etter bittet. Du kan be legen din om en forebyggende antibiotikabehandling for borreliose.

Du kan rapportere et flåttbitt på nettstedet til CiTIQUE her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *