– Han mistet litt der

BODØ (VG) Med karrierens første trofé har Victor Boniface (21) gått forbi Bodø/Glimt i Champions League-sluttspillet. Nøkkelfaktoren har vært å bli kvitt overflødige kilo.

EN, TO, TRE: Victor Boniface løfter tre fingre etter tre mål. Han mener det var den første trioen i hans profesjonelle karriere.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

– Det har vært en måte å gjøre det på fysisk. Det er naturlig å endre litt på forestillingen når du har vært borte så lenge, men de siste ukene har vært håpefulle. Når jeg sier kondisjon kan jeg trygt si at det tynger kampen, sier assistent Morten Kalvenes Bodø/Glimt.

Med mindre Kjetil Knuts ble straffet, ga Victor Boniface fra tribunen Bodø/Glimt stort talent for å starte Champions League-tabellen.

Nigerianerens tid i Bodø/Glimt har vært preget av alvorlige skader i to korsbånd, og da han endelig kom tilbake i vinter, var ikke sjefen spesielt overrasket over det han så av 21-åringen.

– Han gjorde en kjempejobb frem til vi dro på ferie. Det vi gjorde til vi startet på nytt … Det var ikke veldig imponerende, for å være helt ærlig, sa Knutsen i et intervju med Avisa Nordland i februar, og la til at han sannsynligvis trenger å forbrenne noen kilo ganske raskt nå. .

HUMOR PÅ: Kjetil Knutsen og Victor Boniface etter å ha slått Zalgirisi 3-1 i Europa League-tabellen i september 2020.

– Han jobbet hardt i fjor i rehabiliteringen for å styrke kneet og heve det fysiske nivået for å bidra til å gi opp etter en kort juleferie, og der tapte han litt, sier Kalvenes etter 3-0-seier over Klaksvik. Fra Færøyene.

– Jeg kan ikke si at jeg våknet i dag, og jeg er sikker på at Victor ville være “outstanding”. Jeg var spent på hvor han skulle være i dag, men samtidig hva som har gjort meg forsiktig optimistisk angående energien, sulten og humøret hans de siste ukene. Heldigvis ble det sånn, sier Kalvenes.

Lagkamerat Ola Solbakk, som er svært viktig i overgangen til Roma, mener det ikke er noen grenser for hvor god Victor Boniface kan bli.

– Det er et beist med et helt vanvittig potensial. Han har hatt uflaks med to alvorlige skader, men de av oss som ser ham hver dag vet hvor god han kan bli. Han har fortsatt en måte å komme seg ut på, men vi ser mer og mer blinke. De to korsbåndskadene tar ikke en måned å lege, sier Solbakken.

Da VG snakket med Boniface i april etter et formidabelt solomål mot Sandefjord, avslørte han at Knutsen jobbet tett med hvordan han skulle gjennomføre og presse nigerianeren til topps. Knutsen sa til VG at 21-åringen trengte å jobbe videre med sin fysiske og psykiske helse, og at han trengte å holde fokus og holde seg utenfor løpet i totalt 90 minutter.

– Når du spiller kamp hver uke, kommer du i bedre form. Det er lenge siden jeg har spilt så mange kamper. Jeg tror jeg jobbet hardt for å komme tilbake til der jeg var før, sa Boniface til VG etter onsdagens kamp.

Skader og mangel på form i kampen hjalp bare Boniface til å spille rollen som assistent i det europeiske eventyret. Nå kan det bli en nøkkel når Bodø/Glimt prøver igjen på kontinentet.

– Det er drømmen til alle spillere å spille i Champions League og Europa League, så håper vi. Vi må bare ta en kamp om gangen, sier nigerianeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.