– Det vil ikke skje

SOUTHAMPTON / OSLO (VG) (Norge – Nord-Irland 4-1) Etter et nederlag i EM 2017 med null mål og tre tap, startet Norge mye bedre ved EM i 2022. Men det tilbakeslaget skapte frustrasjon for nordmannen. leir.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

Norge slo Nord-Irland 6-0 i EM-kvalifiseringen 2019 i to kamper mellom land, og i åpningskampen til EM ble det klart at Norge fortsatt er bedre mellom de to.

Til pause var stillingen 3-0 og i andre omgang vant Norge 4-1.

Det er Norges største seier i en EM-finale siden vant 3-0 mot Frankrike i 2001.

– Det var viktig i dag å få en seier, å komme inn i rytmen, og da vet vi at det blir en stor utfordring på mandag, sier Ada Hegerberg til VG.

Målene til det norske landslaget ble scoret av Julie Blakstad, Frida Maanum, Caroline Graham Hansen og Guro Reiten, som kan vente seg en tøffere motstander i neste kamp mot hjemmenasjonen England mandag 11. juli.

Og selv om Norge fra tid til annen viste godt angrepsspill, kom det etter et hjørnespark, spesielt etter et hjørnespark, som var et særdeles irriterende misnøyemål.

– Vi sover i begynnelsen av andre omgang og det vil ikke skje, sier Hegerberg til 2 TV.

– Vi vet nivået blir et helt annet på mandag. Vi må være forberedt på det, og det er derfor vi er litt irriterte i dag. Vi vet vi kan gjøre de små tingene litt bedre, og vi må gjøre det bedre på mandag, sier han til VG.

Les også: To syv VG-børser – legg ditt børs her!

Se kampens mål her:

Det var Julie Nelson som ledet reduseringen for Nord-Irland.

– Det er fotballtabber for småjenter. Det må vi lære oss, sa TV 2-ekspertkommentator Solveig Gulbrands etter scoringen.

– Jeg er veldig glad for å vinne og fordi vi vinner stort i den første kampen i turneringen. Vi gjør en veldig god førsteomgang spillemessig, så har vi en periode i starten av andre som er like kontrollerte og gode som i starten – og så straffer de oss, sier trener Martin Sjögren til VG – og sier han er “herdet”. det første de gjør i andre omgang er å slippe mål.

Årets EM er det første som kvalifiserer seg til Nord-Irland, og som et resultat ble det også poengsummen for den første turneringen i Nord-Irland.

– Det er utrolig. Jeg trodde ikke jeg skulle score. Det er noen år siden sist jeg scoret. Det er en enorm følelse å score det første målet i Nord-Irland-turneringen, sier Nelson til BBC.

Etter en kalddusj hevet Norge seg igjen, og Guro Reiten sikret seg en ny tremålsledelse da han skjøt et frispark fra 20 meter opp i hjørnet, fem minutter fra Nord-Irland-målet – som også var kampens siste.

Etter flere gode angrep kom det første norske målet ti minutter ut i kampen. Guro Reiten spilte vakkert til Julie Blakstad, la inn ballen fra 16 meter og sparket nærmeste hjørne hardt og presist.

– Det er fremtiden som setter det, i sin første turnering, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes om 20 år gamle Blakstads scoring.

FØRSTE MÅL I EU SIDEN 2013: Julie Blakstad scoret Norges første mål.

Manchester City-spilleren var ikke med da Norge spilte en siste turnering, VM 2019. Det førte til at han ikke kom inn i EM i 2017, hvor Norge ble slått ut direkte etter å ha tapt tre i gruppespillet.

Norge gikk den gang gjennom gruppespillet uten å slippe inn mål. I EM 2013 gikk Norge videre til finalen og tapte 0-1 for Tyskland. Sammen med semifinalen i 2013 mot Danmark, der Norge scoret kun ett mål før straffespark på tre minutter, var det det første målet i det norske EM på 487 minutter, sju timer og 37 minutter.

Det var så mye tid til å vente på neste. Tre minutter senere sto Nord-Irland i de bakre linjene. Frida Maanum vant ballen midt på motstanderen og til slutt kunne Ada Hegerbergs gode forarbeid kaste ballen i det fri.

Tidligere i år ble det klart at Hegerberg kommer tilbake på landslaget etter å ha sagt nei til landslaget etter EM 2017:

Det norske laget fortsatte å skape store sjanser og en halvtime senere ble det dømt straffe etter inngrep fra VAR og Nadine Caldwell viste at hun slo ballen med armen inne i feltet.

Selv var Caroline Graham Hansen trygg fra 11 meter og sikret Norge en tremålsledelse i det 30. minutt.

I andre omgang scoret begge lag og endte dermed 4-1 til Norge.

PS! De to andre lagene i den norske gruppen er England og Østerrike. England slo Østerrike 1-0 onsdag foran 70.000 tilskuere på Old Trafford. De to beste lagene i serien går videre til kvartfinalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.