Sverige: En kjent psykiater blir knivstukket i hjel

Ing-Marie Wieselgren, 64, var nasjonal koordinator for psykiatriske spørsmål i svenske kommuner og regioner (SKR), som ble knivstukket til døde onsdag i Almedalsuka.

Han skriver for svenske Aftonbladet.

Det ble deltatt av det største politiske møtet i Sverige. Den samler politikere, organisasjoner og media til politiske debatter og debatter, slik Arendalsuka gjør i Norge.

En 33 år gammel mann er pågrepet siktet for knivstikking. Han har vært aktiv i den nynazistiske gruppen Nordic Resistance Movement (NMR) i flere år, ifølge Express og Aftonbladet.

INGEN kobling: Det skal ikke være noen kobling mellom kvinnen som ble knivstukket i Sverige av Visbyn i Sverige onsdag og den antatte gjerningsmannen.  Foto: Henrik Montgomery / TT NYHETSBYRÅN / NTB

INGEN kobling: Det skal ikke være noen kobling mellom kvinnen som ble knivstukket i Sverige av Visbyn i Sverige onsdag og den antatte gjerningsmannen. Foto: Henrik Montgomery / TT NYHETSBYRÅN / NTB
vendt mot havet

Mannen har blant annet vært skribent for NMRs nettverksavis Nordfront, hvor han avviste at han spredte antisemittiske konspirasjonsteorier og at Holocaust fant sted. Han er bosatt i Sør-Sverige og er ikke dømt tidligere.

Ifølge Aftonblade skal det ikke være noen sammenheng mellom den antatte gjerningsmannen og Ing-Marie Wieselgren, et 64 år gammelt offer.

Svensk politi ønsket ikke å bekrefte opplysninger om opprinnelsen til den antatte gjerningsmannen, men på en pressekonferanse onsdag kveld utelukket ikke politiet noe politisk motiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.