Mold-keeper har sluttet å være “umulig”

Molde – Jerv 1-1

Øystein Øvretveit var hjørnesparket fra Jerv Aker. Først gjorde han en flott stopp på et Sivert Mannsverk langskudd. Noen minutter senere skulle de to duellere igjen, men denne gangen fra elleve meter unna.

Etter en klønete manøver av Ole Martin Kolskogen, der midtbanespilleren skjøt seg selv i ansiktet før han satte ballen i armen, fikk Molderi straffespark. Mannsverk avgjorde cupfinalen «i fjor» med isstraff. Straffen fra ettermiddagen var heller ikke svak, men Øvretveit kastet en straffespesialist som en gaupe, og reddet skuddet voldsomt.

Erlig Moe uttalte nylig at han ser likheter mellom David Fofana og Erling Braut Haaland, og i andre omgang viste spissen hvorfor. Etter et flott forarbeid av Emil Breivik og Magnus Grødem var unggutten på rett plass til rett tid og kastet ballen enkelt mot mål.

En annen angrepsspiller som har vist en ny sesong er Felix Schröter. Tyskeren nådde onsdagens kamp med to mål fra benken i begge kampene, og fikk dermed en merkelig start. Etter å ha utnyttet en voldsom første sjanse, viste han likevel at han vet hvor målet er. Arel Simsir hadde et fint razzia i det 65. minutt, men ble til slutt stoppet av tyskeren.

Stillingen forble 1-1 til tross for Molders høye press, og blåtrøyene mister plassen i gullkampen. Etter å ha spilt 13 kamper er Erling Moers gutter tre poeng bak leder Lillestrøm.

Slik var kampen

Jervs seier kom med friskt sinn på Aker stadion, mens Mold måtte finne det gamle utseendet på søndag etter uavgjort 0-0 mot HamKam.

Felix Schröter og Jerv presterte strålende i åpningsminuttene. Først fikk tyskeren en halvsjanse, før han kom alene med Karlstrøm. Angrepsspilleren scoret to kamper på rad for bunnlaget, og det så ut som han fortsatt var der da han sendte Mold-keeperen i gresset med et saftig skudd. Karlstrøm kom seg og ved hjelp av et svakt skudd ble ballen utelatt fra buret.

I det motsatte buret måtte Øystein Øvretveit også hente inn de øvre hylleredningene. Etter 14 minutter ble Sivert Mannsverk tildelt et frispark. Skuddet gikk gjennom Willis Furtado og holdt nesten Jervs ute av det siste forsvarsspillet. Bergaarra kastet en uunnværlig hånd og avanserte ballen en tomme utenfor mål.

Formen fortsatte å trykke, men det måtte en hånd til for å lage et hull i byllen, mente de. Ole Martin Kolskogen klonet seg inn på feltet sitt, hvor han kastet ballen i ansiktet før han fortsatte armen først.

Ola Hobber Nilsen pekte hardt på straffemerket, og Øvretveit sto på straffespark med Sivert Mannsverk. Straffesparket kom fra roten av stolpen, men det gjorde også Jerves keeper.

I andre omgang fortsatte Øvretveit-showet en stund, samtidig som det ble satt fokus på en annen publikumsfavoritt. Fire minutter etter kampstart ble David Datro Fofanas heading blokkert av Bergara. Et minutt senere handlet bowleren igjen.

Takket være det glimrende forarbeidet til Emil Breivik og Magnus Grødem fikk unggutten en enkel jobb etter at Øvretveit scoret målet.

I det 65. minutt rykket Jerve-spissen Felix Schröter igjen. Tyskeren misbrukte en vanvittig sjanse i første omgang, men da innbytter Aral Simsir fortsatte med en fin chippasning hadde Schröter kun én sjanse. Med et rett treff snudde benken ballen etter Karlstrøm, og de var like langt unna som laget.

Uavgjort mot Grimstad-gjestene kunne ikke leve med Mold, og han presset på for remis. Jerv-spillerne gjorde alt de kunne for å unngå et nytt baklengsmål. På et tidspunkt hadde de på seg fire gule på banen med skuddblokker etter en “bonanza”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.