Ing-Marie Wieselgren (64) ble drept med kniv under Almedalsuka i Sverige – VG

DØD: En 60 år gammel kvinne er død etter å ha blitt knivstukket på en politisk festival i Almedalsveckan i Sverige. Her vokter tre politifolk den arresterte (anonymisert).

Den antatte gjerningsmannen sier han er knyttet til den nynazistiske bevegelsen, ifølge ulike svenske medier. Så langt har politiet ikke funnet noe som tyder på et politisk motiv.

Publisert:

Flere svenske medier rapporterte onsdag kveld knivstikking av en 60 år gammel kvinne på Donners plass i Visby, Gotland. Kvinnen døde av skadene på sykehuset samme dag.

Aftonbladet melder at den avdøde kvinnen er Ing-Marie Wieselgren (64), Sveriges nasjonale psykiatrikoordinator. Pårørende er varslet.

Arrangementet fant sted midt under den politiske festivalen Almedalsveckan, som minnes den norske Arendalsuka. Visby plass er derfor som regel full av folk på denne tiden av året, ifølge Aftonbladet.

Kort tid etter hendelsen var en 30 år gammel mann iført mørke klær i nærheten av stedet han ble pågrepet, og er mistenkt for å ha blitt myrdet.

Knivstikkingen skjedde før Annie Lööf, lederen av det svenske Centerpartiet, holdt en pressekonferanse på en restaurant i nærheten. Politikeren måtte i stedet eskorteres av svensk sikkerhetspoliti.

Politiet har stengt Donners plass i Visby etter å ha blitt knivstukket for å gjennomføre tekniske undersøkelser på stedet. De har imidlertid antydet at Almedalsuka vil fortsette som planlagt.

BLOKKERT: Donners plass i Visby er stengt etter onsdagens knivstikking.

Angivelig en nazi-kobling

Expressen og Aftonbladet har skrevet at den antatte gjerningsmannen har vært aktiv i den nynazistiske organisasjonen Nordic Resistance Movement (DNR) i flere år, med henvisning til anonyme kilder.

Den 30 år gamle mannen skal ha spredt en rekke konspirasjonsteorier og antisemittiske meldinger på sosiale medier, og som skribent for den alternative avisen Nordfront Network.

På en pressekonferanse onsdag kveld sa politiet at de ikke utelukker noe politisk motiv bak drapet.

– Men det som er undersøkt så langt viser ingen indikasjoner på dette, sier Fredland Persson, politimester på Gotland, på en pressekonferanse.

Politiet ønsker heller ikke å bekrefte opplysningene knyttet til nazibevegelsen til den mistenkte.

FORSKER: Politiførstebetjent i Gotland Fredrik Persson utelukker ikke politiske motiver bak drapet.

Det skal ikke være noe forhold mellom den avdøde kvinnen og den antatte 30 år gamle gjerningsmannen.

Ifølge Expressen konkluderte svensk politi med at mannen led av hodepine og at det var tegn på at personen «ikke hadde det bra» ved første kontakt med politiet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.