Dansk fagforening godkjenner uønsket avtale mellom norske SAS-piloter – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike land

SAS-streiken varte i over to dager. Ifølge SAS forblir mellom 250 og 300 fly på bakken hver dag. 30 000 passasjerer tar en ramme hver dag.

I Danmark har et forbund tilknyttet LO godkjent avtalen, som norske piloter ikke ønsker.

Thilde Waast, president i Luftfartsindustriarbeiderforbundet (FPU), mener avtalen gir gode arbeidsvilkår.

– Forholdene ligger godt over bransjestandarden i Danmark, sier han til NRK.

faKCzQQGniY

SAS passasjerer og ansatte ved Kastrup billing i København i dag.

Foto: Sergei Grits / AP

Så han sier selv om høyere lønn er lavere, og avtalen kan føre til mer arbeid om sommeren og mindre om vinteren.

Waast bemerket at Connect-avtalen har høyere startlønn for både kabinansatte og piloter sammenlignet med SAS Scandinavia.

– I alderen 6 og 17 er lønningene på samme nivå, og i alderen 20-30 på sluttlønnsnivået er nivået til SAS Scandinavia over sluttlønnene til Connect-avtalene, presidenten i Aviation Industriarbeidere. Fagforeningen jobber.

Meiner SAS bryter med skandinaviske arbeidslivsvaner

Kjernen i SAS-streiken er opprettelsen av to datterselskaper, som ble etablert samtidig som de mistet 560 piloter under pandemien.

SAS ønsker at piloter skal ha egne arbeidskontrakter når de flyr.

Sidespissen til den ansatte i tvisten betyr deres arbeidsavtale med morselskapet og skal gjelde når de flyr med SAS Link og SAS Connect datterselskaper.

– For oss handler ikke dette om vilkårene i SP Connect og SAS Link FPU-avtalen, men snarere at produksjonen og arbeidsplassene til disse selskapene er omfattet av eksisterende tariffavtale, sier Roger Klokset i Norsk SAS Pilotforbund.

– Det er denne som er ødelagt. Her bryter de med det vi mener med den skandinaviske modellen, som søker å distansere jobber, sier Aleksander Wasland, leder av Norsk Luftfartsforbund.

– Ubemannet tariffavtale

Norsk Flygerforbund mener godkjenningsstempelet til en dansk fagforening ikke endrer noe. Nye selskaper oppfattes som en konstruksjon for å håndtere eksisterende avtaler.

– Dette handler ikke om innholdet i avtalen. Poenget her er at en avtale som SAS inngikk med den danske fagforeningen var en tariffavtale uten pilot, som er en «tom» avtale, sier Wasland.

Aleksander Wasland, sjef, Flygerforbundet.

Aleksander Wasland, leder av Norsk Flygerforbund.

Foto: Hans Ivar Moss Kolseth / NRK

SAS sier de vil opprettholde skandinavisk standard

Pressesjef Tonje Sund SAS mener de nye avtalene oppfyller standarden for arbeidsforhold i Skandinavia.

– Vi kjenner oss ikke igjen i det Norsk Flygerforbund beskriver, det er viktig for oss å vise at SAS gir skandinaviske forhold for skandinaviske arbeidere her, sa han.

Ifølge SAS er det nødvendig med datterselskapsavtaler for at de skal være lønnsomme etter pandemien.

– SAS Scandinavia og SAS Connect er flyselskaper som skal styre ulike markeder, de trenger ulike typer avtaler, sier Sund.

Tonje Sund, pressekontakt i SAS

Tonje Sund, presseansvarlig i SAS

Foto: Vilde Helljesen

Hvis et fly skal fly inn på bedriftsmarkedet mandag til fredag ​​eller fritidsmarkedet denne helgen, krever det en helt annen planlegging for å gjøre SAS lønnsomt, sier han.

– Derfor har vi gode avtaler tilpasset det. Poenget er ikke å gjøre det verre, men å tilpasse det og nå går vi i lufta etter en to år lang pandemi og et marked som har endret seg fundamentalt, sier pressesjefen i SAS.

Sund oppfordrer ryttere til å gå tilbake til forhandlingsbordet.

– Her kan vi finne løsningen. Døren er åpen, sier han.

Leave a Reply

Your email address will not be published.