Bodø / Glimt tok første steg mot et nytt europeisk lagspill etter Boniface-trioen

BODØ (VG) (Bodø / Glimt – KÍ Klaksvik 3-0) Et hat-trick fra talentfulle Victor Boniface (21) sørget for at det allerede så veldig lyst ut for nordlendingene for en sjanse til et nytt europeisk eventyr. Etter kampen bekreftet lidenskapelige Ola Solbakk at han kunne fullføre i Roma.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

23-åringen har vært nært knyttet utenfor, og spekulasjonene om at Roma kan være neste stopp har blomstret de siste ukene. Tidligere denne uken meldte TV 2 at kantspilleren var på besøk i «Den evige stad».

Han fremstod som svært motvillig og svarte «ingen kommentarer» på ulike VG-spørsmål, men bekrefter samtidig at Roma kan være neste stopp.

– Det er mange interesserte klubber, og Roma er en av dem. Jeg sier ikke mer enn det, sier Solbakken.

– Så du kan bli ferdig i Bodø/Glimt på et blunk? spør NRK.

– 1. januar ble jeg ferdig, men så langt er jeg en Glimt-spiller, svarer vingen – med en helsesongkontrakt.

I tillegg er Solbakk travelt opptatt med å skryte av Bonifacio, som til syvende og sist var kveldens hovedattraksjon.

– Det er et beist med vilt potensial. Han har hatt uflaks med skader, men vi vet alle hvor god han kan være. Vi ser mer og mer. Folk skjønner nok ikke hvor mye han har i seg, sier Solbakken om lagkameraten.

Spissen selv var godt fornøyd med innsatsen.

– Det var første gang jeg fikk et hattrick. Det føles bra, sier Boniface til VG.

Spissen får mer og mer tid i Bodø/Glimt etter å ha slitt med skader ved flere anledninger. Tidligere var Boniface også koblet ut, men er nå klar over at fokuset er 100 prosent Bodø/Glimt.

– Jeg må hjelpe laget så mye jeg kan. Jeg er glad for å få muligheten til å vise meg frem, sier 21-åringen.

To scoringer fra det nigerianske stortalentet før pause resulterte i straffe etter pause.

Dermed står Bodø/Glimt med halvannen fot i andre runde på vei til Champions League, hvor de igjen får svært billige motstandere.

Returkampen spilles på Færøyene førstkommende tirsdag. Går Bodø/Glimt videre, venter walisiske The New Saints eller nordirske Linfield. Waliserne vant 1-0 tirsdag.

Trener Kjetil Knutsen er fortsatt i førtiårene etter opptøyene i spillertunnelen etter kampen mot Roma i vår.

Se en video postet av The Independent som viser hendelsen mellom trener Kjetil Knutsen Glimt og Roma-keepertrener Nuno Santos etter Aspmyran Conference League-kampen:

Dersom Bodø/Glimt også går videre til Champions League fra andre runde, vil de sørge for minimumsmatch av Conference League-settene, som vist i grafen under:

Bodø / Glimts vei til lagspill i Europa.

Et hjørnespark skapte stor uorden i 16-meteren med en scoring nær ved Elias Kristoffersen Hagen.

Så var det Roma-tilknyttede Ola Solbakken som løftet ballen med høyrefoten, og Boniface satte den i kamp med sitt andre mål en drøy halvtime senere.

Tolv minutter etter pause dømte dommeren straffe til Bodø/Glimt for håndball til Mads Mikkelsen. Boniface gikk opp og satte ballen gjennom tverrliggeren og scoret, og dannet dermed en trio.

Etter 60 minutter kom Runar Espejord inn for Runar Espejord.

Bodø/Glimt er ikke det eneste norske laget som kvalifiserer seg til europeiske kamper denne sesongen, men det eneste med sjanse til å gå videre til Champions League eller Europa League.

Molde, Viking og Lillestrøm går inn i andre runde av Conference League-tabellen. Disse kampene spilles 21. og 28. juli.

Disse tre lagene må gjennom andre runde, tredje runde og sluttspill før de når lagstadiet i turneringen som hadde sin første sesong i fjor.

Se Kampen mellom Bodø / Glimt – KÍ Klaksvik på VGTV:

Leave a Reply

Your email address will not be published.