SAS etterlyser Chapter 11 i USA

Flyselskapet SAS og noen av dets datterselskaper annonserte at de innleder rettslige prosesser i USA for å be om kapittel 11.

SAS har varslet at dette er neste steg i redningsplanen, kalt SAS Forward, ifølge en børsmelding tirsdag morgen.

Begjæringen ble innlevert til en domstol i New York.

Kapittel 11 setter i gang en juridisk prosess med økonomisk restrukturering under tilsyn av en amerikansk føderal domstol.

Streik

Meklingen mellom SAS og deres piloter ble brutt og 900 piloter gikk i streik og nyheten kommer dagen etter.

«SAS sin drift og ruteflyvninger påvirkes ikke av Chapter 11-applikasjonen, og SAS vil fortsette å tilby sine tjenester til kundene som vanlig. Den planlagte flyvningen vil imidlertid resultere i streik fra SAS skandinaviske pilotforeninger, heter det i børsmeldingen.

«Selskapet forventes å oppfylle sine kortsiktige forpliktelser. Streiken har en negativ innvirkning på selskapets likviditet og økonomiske situasjon, noe som kan være betydelig dersom streiken forlenges, la han til.

Finansiering

SAS sier også at de er i samtaler med enkelte långivere for å få ytterligere finansiering på opptil 700 millioner dollar, inkludert 6,9 milliarder kroner, blant annet under rettsprosessen for å opprettholde selskapets aktivitet.

SAS forventer at den amerikanske juridiske prosessen er fullført innen 9-12 måneder.

SAS håper å oppnå avtaler med sentrale interesser gjennom rettsprosessen, restrukturere selskapets forpliktelser, reorganisere flåten og oppnå en betydelig kapitaltilførsel.

Kilde: © NTB Scanpix / #Norway Today / #NorwayTodayNews

Har du noen tips til Norge i dag? Vi vil høre det. Kontakt oss info@norwaytoday.no


Leave a Reply

Your email address will not be published.