Etikk i klimakrisetider – EN NY TID

Etikk i klimakrisetider

ØKOLOGI: Selv om denne boken er en generell kritikk av antroposentrisme, kan den gå enda lenger i arbeidet med økosentrisk etikk.

Påskeaften var jeg på Tronsmo bokhandel i Oslo Etikk i klimakrisetider i hendene. Jeg tok den, jeg begynte å snu. Jeg husker ikke et ord som festet seg i meg, bare en stor, mørk klump i meg: «Dette takler jeg ikke nå».

Til slutt, når jeg leser boken noen uker senere, skjer det med en slags forlegenhet: faktisk er de i en mørk sky. Boken til filosof Arne Johan Vetles og teolog Jan-Olav Henriks er et steg mot en ny etikk basert på utvidet rettferdighet til å gjelde mer for menneskelige aktører. Forfatterne legger ikke noe i mellom og kaller krisen egentlig en krise; paradoksalt nok vekker det håp i meg. Å kjenne til problemet er kjent som det første trinnet.

Mangel på handling og engasjement blant den norske befolkningen behandles etter vår kunnskap om at vår levestandard ikke er forenlig med verken å heve eller stoppe temperaturen til 1,5 ˚C. . .

Kjære leser.
For å fortsette å lese, opprett en ny gratis leserkonto med e-posten din,
eller hvis du har logget på før (klikk på det glemte passordet hvis du ikke allerede har mottatt det på e-post).
Velg abonnement (69 kr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.